03 octobre 2007

Splits Brussel-Halle-Vilvoorde Virus

Rien à voir avec la photo... mais je ne me retiens pas en ces temps de paranoïa...
Un des deux ou trois plus beau hoax qu'il m'ait été donné de voir en pas mal d'années sur l'Internet.
Dans ces temps de séparatisme... il est en néérlandais... Il faut évidemment que seule une moitié du pays rie... Et tant pis pour les autres...

(Ce virus - envoyé par mail par de vilains francophones... amis de gentils flamands... à ces amis... mais à leur insu... - est censé s'attaquer à votre (oui, vous, ami flamand) disque dur et le partitionner en une zone francophone et une zone néérlandophone... Bien trouvé non? Ah, si les choses pouvaient être aussi faciles en politique!)

"Geachte e-mailers,
De komende dagen, moet je heel erg alert zijn .
Open onder geen voorwaarde een Franstalige mail met als bijlage 'Splits Brussel-Halle-Vilvoorde' van wie dan ook'.
Het is een virus, die de 'Onwettige Kieskring' opent en de hele C-schijf van je computer zomaar in twee afzonderlijke delen zal splitsen,namelijk een Vlaamse en een Franstalige.
Dit virus ontvang je van iemand, die jouw e-mail-adres in zijn/haarmaillijst heeft staan (het kan gewoon van een bekende zijn, die zonder dat hij/zij het weet, 'gebruikt' wordt), daarom moet je deze mail naar al jouw contacten sturen. Het is beter deze mail 25 keer te ontvangen, dan de virus te openen.
Als je een mail ontvangt met als onderwerp ' Brussel-Halle-Vilvoorde ', en dit komt van een Franstalige vriend/in af, open het aub niet en zet direct je computer uit.
Dit is het ergste virus, zowel volgens CNN als volgens Ketnet en het is bevestigd door Microsoft en Linus, als het meest vernietigende virus ooit.
Het virus is gisteren ontdekt door McAfee, en er is op dit moment geen'cure (medicijn)' voor dit soort virus. Dit virus splitst simpelweg de 0-sector van je harde schijf, waar 'het-openen-de-informatie-van-de-harde-schijf' begint.
STUUR DEZE E-MAIL ONVERWIJLD NAAR IEDERE VLAMING DIE JE KENT. JE ZULT ONS ALLEMAAL EEN PLEZIER DOEN"

Aucun commentaire: